Română (RO)  Începând din 20 decembrie 2021, formularul digital de intrare în România poate fi completat electronic, accesând site-ul https://plf.gov.ro/

  

Cine completează Formularul digital de intrare în România?


Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.
Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Când completez formularul?

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.

Ce se întâmplă cu cetățenii care vor veni fără plf?

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Cine verifică plf-ul în punctele de frontieră?

La intrarea în țară, după verificarea cărții de identitate/pașaportului, în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul.

Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, completează toți formularul?
În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Minorii completează formularul?

Pentru minorii care intră pe teritoriul României, obligația de a completa formularul revine părinților, tutorelui sau reprezentatului legal.

Ce date introduc în formular?

1.    CNP și celelalte date de călătorie pentru cetățenii care călătoresc cu carte de identitate românească.
2.    Datele din pașaport sau din cartea de identitate, pentru persoanele care nu călătoresc în baza cărții de identitate românești.
Informațiile referitoare la mijloacele de transport sunt cele de pe biletele de călătorie.

Trebuie să introduc toate țările prin care am trecut?

În formular se introduc datele despre țara în care am călătorit, dar și cele ale țărilor pe care le-am tranzitat în ultimele 14 zile. Declararea unor date false în Formularul digital de intrare în România intră sub incidența prevederile Codului Penal și se pedepsește conform legii.

Dacă am greșit, pot edita formularul?

Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.
Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație.

Ce se întâmplă cu formularele după completare?

Formularul ajută personalul medical să realizeze anchetele epidemiologice și să asigure măsurile sanitare în sprijinul populației.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Unde se stochează datele din formular?

Toate formularele se stochează în infrastructura de comunicații a statului român. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.
STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în România.

Dacă nu am adresă de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu dețin o adresă de e-mail se pot adresa aparținătorilor sau unor persoane apropiate de încredere, pentru a completa formularul cu datele personale.


////    Hungarian (Hungary)                                                   


Romániába való belépéshez szükséges formanyomtatvány
                       
2021. december 20-ától a Romániába való belépéshez szükséges digitális formanyomtatvány a következő weboldalon érhető el: https://plf.gov.ro/ 

Ki tölti ki a Romániába való belépéshez szükséges formanyomtatványt?
Minden olyan személy aki belép Románia területére és repülővel, vonattal, közúti vagy folyami járművel közlekedik. 


Hol érhető el a digitális belépési formanyomtatvány?
A digitális formanyomtatványt elektronikusan lehet létrehozni a https://plf.gov.ro platformon, amelyet a  Különleges Távközlési Szolgálat (STS) fejlesztett ki az Egészségügyi Minisztérium feltételei szerint.
A formanyomtatvány kiállításához előbb be kell jelentkezni egy e-mail címmel, amelyre  a felhasználó kap egy hozzáférési linket. Ez követően ki kell tölteni az űrlapot a kért adatokkal, ahhoz hasonlóan, ahogyan az EU-s Covid-igazolvány esetében is történt. 


Mikor kell kitölteni a formanyomtatványt?
A nyomtatványt legtöbb 24 órával a Romániába való belépés előtt, illetve a határátlépést követő 24 órán belül kell kitölteni. Az űrlap kitölthető elektronikusan mobiltelefonról, táblagépről vagy számítógépről, és nem kell kinyomtatni. 


Mi történik azokkal az állampolgárokkal, akik formanyomtatvány nélkül érkeznek a határhoz?
A határátkelőhelyekre formanyomtatvány nélkül érkező személyeknek  24 órán belül ki kell tölteniük az űrlapot. A digitális belépési űrlap kitöltésének elmulasztása 2000-től 3000 lejig terjedő bírsággal sújtható. 


Ki ellenőrzi a formanyomtatványt?
Az országba való belépéskor a személyazonossági igazolvány/útlevél ellenőrzése után a határrendőrség számítógépes rendszere jelzi, hogy a személy kitöltötte-e a nyomtatványt. 


Ha egy család több tagja együtt utazik, mindannyiuknak ki kell tölteniük a formanyomtatványt?
Ha egy család tagjai együtt utaznak, egy felnőtt kitöltheti a nyomtatványt az összes családtagra vonatkozóan. 


Kiskorúak is kitöltik  az űrlapot?
A Románia területére belépő kiskorúak esetében a szülőnek, gyámnak vagy törvényes képviselőnek kell kitöltenie a nyomtatványt. 


Milyen adatokat kell megadni az űrlapon?
1.    A személyi számot (CNP) és egyéb utazási adatokat a román személyazonossági igazolvánnyal utazó állampolgárok számára.
2.    Az útlevél- vagy személyazonossági kártya adatait, azok számára, akik nem román személyazonossági igazolvánnyal utaznak.
A közlekedési eszközre vonatkozó információk a menetjegyen vannak feltüntetve. 


Be kell írnom az összes országot, amelyen áthaladtam?
A nyomtatványba meg kell jelölni a célországot, ahová utazunk, valamint azokat az országokat, amelyeken az elmúlt 14 napban áthaladtunk. Valótlan adatok megadása  az űrlapon a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint büntetendők. 


Mi történik, ha hibát követtem el a formanyomtatvány kitöltésekor?
A mentés után az űrlap nem módosítható. Ha frissíteni szeretné az űrlapon szereplő adatokat, akkor töltse ki újra, és mentse el.
Az országunkba való belépéskor kitöltött összes űrlapot megtekintheti az alkalmazás "Nyomtatványok listája" menüpontjában. 


Mi történik az kitöltött űrlapokkal?
A nyomtatvány segíti az egészségügyi személyzetet a járványügyi vizsgálatok elvégzésében és a lakosság érdekében történő egészségügyi intézkedések meghozatalában.
A nyomtatványon szereplő adatok alapján a közegészségügyi igazgatóság könnyebben azonosíthatja és veheti fel a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akik utazás közben SARS-CoV-2 vírussal fertőzött állampolgárral kerültek kontaktusba. 


Hol tárolják az űrlapon szereplő adatokat?
Minden űrlapot a román állam kommunikációs infrastruktúrájában tárolnak. Az adatokat fizikailag és jogilag védik, és nem adják át harmadik félnek. 


Ki férhet hozzá az űrlapra bevezetett személyes adatokhoz?
Az űrlapra bevezetett adatokhoz csak a közegészségügyi igazgatóságok felhatalmazott munkatársai férhetnek hozzá, és ezek kizárólag  járványügyi vizsgálatok lebonyolítására használhatók fel.
Az STS biztosítja a digitális belépési űrlapok kiállítására szolgáló informatikai rendszer különleges kiberbiztonsági intézkedéseit. 


Hogyan tölthetem ki az űrlapot, ha nincs e-mail címem?
Azok, akik nem rendelkeznek e-mail címmel, rokonokhoz vagy közeli, megbízható személyekhez fordulhatnak, hogy kitöltsék ki az űrlapot személyes adataikkal.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL COVASNA
Sfântu Gheorghe, Piața Libertății, nr.6, județ Covasna
Telefon: 0267/31.54.44, Fax: 0267/31.51.91
e-mail: cabinetulprefectului@prefecturacv.ro
www.cv.prefectura.mai.gov.ro